Vita tänder

Idag är det många som använder den möjlighet som finns att skaffa sig vita tänder. Detta var för bara några år sedan något som bara var till för de med mycket pengar eller som behövde prioritera sitt utseende – som fotomodeller, skådespelare mfl. Idag är det dock ganska vanligt att människor skaffar sig vita tänder. Behandlingen har blivit enklare och billigare och överallt dyker det upp kliniker som erbjuder vita tänder.

Dentaworks Tandblekning, endast 395 kr, Köp online!

Simplesmile Tandblekning 395 kr, Köp här!

Vita tänder av naturen
När vi föds har vi alla vita tänder. Eller så vita tänder i förhållande till vad vi har sedan. Ingen har egentligen helt vita tänder – och vissa har mer vita än andra. Detta är mycket individuellt. Men den nyans av vita tänder du har när du föds, är den du kan uppnå genom en behandling. De missfärgande lager som satt sig på dina vita tänder är de som går att ta bort med behandling.

Dina vita tänder missfärgas genom åren mestadels på grund av vad du äter. Den mesta mat innehåller färgämnen som missfärgar; vidare snus, cigaretter, vin, läsk osv. ger missfärgningar som med tiden tar oss allt längre från de vita tänder vi föddes med. Även rotfyllning kan ge missfärgning av dina vita tänder. Dock är det då en gråare nyans, vilken är svårare att bleka bort.

Mer och mindre svåra vägar till vita tänder
Det finns olika vägar till att få vita tänder. Är det bara milda missfärgningar du vill få bort kan en specialtandkräm eller ett besök hos tandhygienisten – med slipning och polering – göra susen och ge vita tänder. Och ren allmänt är ju tandborstning och god tandhygien den enklaste och bästa sättet att få och behålla vita tänder. Men om detta inte har varit fallet och de enklare metoderna inte hjälper – då finns det idag en rad olika behandlingar och metoder för att ge dig vita tänder.

Många kliniker erbjuder idag effektiva metoder för dig att få vita tänder. Flera behandlingar tar bortåt en timme där du sitter med en speciellt utformad tandskena med ett blekningsmedel i. Denna metod för vita tänder innehåller starka medel, men – om den appliceras av utbildad personal – är inte farlig. I andra metoder för vita tänder används ett speciellt ljus som färdigställer processen. Ibland kan du få upprepa en behandling för vita tänder på klinik, men oftast ska en gång ge önskad effekt.
Hos en del kliniker kan du komma billigare undan om du gör en del av arbetet själv.

Då tillverkas skenan av kliniken och du får med medel hem att själv genomföra behandlingen för vita tänder. Dock får du då inte lika starka medel, vilket innebär att processen får upprepas flera gånger innan du får vita tänder.

I samarbete med din klinik uppnår du samma goda resultat – med expertiskunnande i ryggen till ett lägre pris.
Det billigaste sättet att få vita tänder är att köpa ett kit via internet. Då får du även med utrustning för att tillverka dina egna skenor och sedan den blekningsgel som ska ligga i skenorna.

Här har du ingen expertis bakom och möjligheterna för att det ska gå fel ökar markant.