Tandblekning Malmö

Tandblekning är numer något som är tillgängligt för var och en. Förr var det så dyrt och komplicerat att endast filmstjärnor och fotomodeller kunde kosta på sig det. Med åren har processen blivit både billigare och enklare.

Dentaworks Tandblekning, endast 395 kr, Köp online!

Simplesmile Tandblekning 395 kr, Köp här!

Tänderna blir missfärgade på grund av olika ämnen som du får i dig med det du konsumerar. Färgämnen i maten, te, kaffe, läsk, vin, cigaretter, snus osv. Du föddes med din naturliga grundfärg, sedan missfärgas tänderna mer och mer beroende på vad du konsumerar och hur sköter din munhygien.

Du kan enkelt genomföra mildare sätt för tandblekning genom exempelvis specialtandkräm med blekande effekt. Du kan även beställa hem tandblekningsutrustning, via internet, och göra det själv. Men vill du vara säker på att det sköts rätt och blir bra och problemfritt bör du vända dig till någon sorts klinik som har tandblekning i sitt utbud. Om du bor i Malmö finns det flera olika kliniker och salonger att välja mellan. Här följer ett axplock.

Tandblekning Malmö: Charlotte Holterkliniken
På Södra förstadsgatan ligger tandkliniken Charlotte Holter. Här används den populära BriteSmilemetoden. Denna metod kan bleka tänderna upp till 14 nyanser ljusare. Behandlingen tar ungefär en timme.

Charlotte Holterknlinken i Malmö hävdar att BriteSmile är en av de säkraste metoderna för tandblekning. Den kostar 4 500 kronor inklusive tandstensborttagning och polering.

Tandblekning Malmö: Stella tandvårdshus
En annan klinik i Malmö som erbjuder tanblekningsbehandling är Stella Tandvårdshus på Karl Gustavs Väg 46. De använder en annan populär tandblekningsmetod som heter Zoom-metoden. Detta är samma metod som används i ”Extreme Makeover” i kanal 5. Behandlingen tar runt en timme och hos Stellas Tandvårdshus genomförs den av professionella tandläkare och tandhygienister. Metoden har använts sedan 2002 av 20 000 tandläkare världen över.

Tandblekning Malmö: Ystad tand och implantatcenter
Ystad tand och implantatcenter – som har sin klinik ca 5 mil utanför Malmö – använder man också Zoom-metoden när man bleker tänder. På Ystad tand och implantatcenter uppger man att behandlingstiden för nå 8 steg på färgskalan är 3 x 20 minuter.

Zoom-metooden går ut på att man applicerar tandblekningsmedlet på tänderna varefter effekten förstärks av zoom-lampan med upprepade intervaller. Före detta isoleras tandköttet så det skyddas under behandlingen. Resultatet av en sådan behandling håller sedan i 2,5 år – beroende på hur väl du sedan sköter dina tänder.

Tandblekning Malmö: Malmö Tandvård
En annan klinik i Malmö som erbjuder tandblekning är Malmö Tandvård. Detta är i grunden en traditionell tandvårdsklinik som även genomför olika tandblekningar. De erbjuder all den expertis, erfarenhet och trygghet som ett välutbildat tandläkarteam kan ge.

Generellt bör man både före och efter en tandblekning vara noga med tandhygienen. Före för att slippa biverkningar i samband med behandlingen. Efter för att behålla effekten så länge som möjligt och slippa gå igenom hela processen igen efter bara kort tid.

Detta är bara ett fåtal av alla de tandblekningar som erbjuds i Malmötrakten. En god idé är att jämföra olika kliniker och salonger med varandra. Fundera på vad som är viktigt för dig i samband med en behandling – och undersök vilka som bäst kan erbjuda dig det.