Missfärgade tänder

Folk vill idag allt mer undvika missfärgade tänder. Det som endast fotomodeller och filmstjärnor förr kostade på sig är idag tillgängligt för de flesta. Men att bleka missfärgade tänder blir allt billigare efterhand som tekniken blir mer lättillgänglig och därmed stiger efterfrågan som ytterligare sänker priset. Idag är missfärgade tänder något som alla kan råda bot på. Missfärgade tänder kan du åtgärda antingen hos en tandläkare, tandhygienist eller hemma hos dig själv.

Dentaworks Tandblekning, endast 395 kr, Köp online!

Simplesmile Tandblekning 395 kr, Köp här!

Varför får man missfärgade tänder
Missfärgade tänder får du oftast som följ av vad du äter och konsumerar. The, kaffe, snus, cigaretter och färgämnen i mat, vin och läsk ger missfärgade tänder. Även en rotfyllning kan ge en missfärgning.

Vissa missfärgade tänder går att åtgärda ganska enkelt med en speciell slippasta som tandhygienisten använder. En mildrare form av denna finns som tandkräm. Så du kan lätt återfår den individuella färg du var född med om dina tänder bara är lätt missfärgade.

Handlar det däremot om hårt missfärgade tänder behövs strängare behandling. Det finns olika metoder för detta. En del kan göras hos tandläkare eller tandhygienist, en del sätt att bleka missfärgade tänder kan du göra hemma. De mest effektiva metoderna står din tandläkare till tjänst med. Där kan en behandling slutföras på bara någon timme, då denne har tillgång till starka medel för att bleka missfärgade tänder.

De medel du kan köpa i affär eller via internet kräver dock upprepade behandlingar för att nå samma resultat.
Oavsett vilken metod du använder för att bleka missfärgade tänder är det vanligt att proceduren måste upprepas efter ett par år.

Saker att tänka på när du åtgärdar missfärgade tänder
Munhygienen är jätteviktig när man pratar om missfärgade tänder. De ämnen som används vid blekning av missfärgade tänder är starka och bör hanteras med försiktighet. Därför är det viktigt att du ser till att ha god munhygien för du påbörjar behandling mot missfärgade tänder. Detta gäller oavsett om du går till specialist eller gör det själv. De medel du använder kan göra skada inne i tanden om det är hål i den. De kan även skada ett inflammerat tandkött. Se därför till att du – för du påbörjar blekning av missfärgade tänder – har varit hos tandläkare och lagat eventuella hål, och att du tagit hand om tandköttet.

Efter slutförd behandling kan du slippa nya behandlingar snart om du tar vara på dina tänder. Lämpligen undviker du de ämnen som missfärgar tänder samt är noga med tandborstning, tandtråd och fluorsköljning. Tips är mjuk tandborste eller eltandborste – så du kommer åt på fler ställen i munnen.

Oro inför behandling av missfärgade tänder
Eftersom det är starka medel som används vid blekning av missfärgade tänder kan många känna sig oroliga inför en behandling. Dock har undersökningar visat att tandens emalj tar mycket liten skada av dessa medel. Det samma gäller för ett friskt tandkött. Givetvis ska man vara försiktig och absolut ska man ha sett till att ha god munhygien. Har man inflammerat tandkött eller hål i tänderna är risken genast mycket större för att något går fel.